Vibracijsko iscjeljivanje zvukom

 

Znanost nam pruža sve više dokaza o tome da je fizička bolest samo posljedica dugotrajnog energetskog i mentalnog disbalansa. Zajedničko istraživanje kardiologa i psihologa npr. dovelo je do spoznaje da se srčani udari događaju ne toliko zbog kolesterola i visokog tlaka, nego zbog negativnih misli i obrazaca ponašanja koje nosimo. Negativna misao dovodi do negativnih emocija a negativna emocija do energetske blokade na tijelu pa nakon dugotrajnog zanemarivanja do fizičke bolesti.

Vibracijsko iscjeljivanje zvukom zvukom polazi od osnove da smo svi mi energetska bića i da kao što neusklađeni instrument ne svira dobro, niti naše tijelo nije dobro ako nije u harmoniji.

Instrumenti poput gongova i terapijskih tibetanskih zdjela Petera Hessa ugođeni su na frekvenciju iscjeljenja pa time njihove vibracije iscjeljuju naše tijelo na svim razinama – mentalnoj, emotivnoj i fizičkoj otklanjajući blokade kao što bi se otklonile grudice pijeska da se prolazi zvučnim zdjelama iznad njih.

Postoje grupne i individulne terapije i mogu se izvoditi samo sa zdjelama položenim na tijelo, pri čemu se svaka stanica dubinski masira ili u obliku grupne terapije s vođenom meditacijom kada se naše tijelo doslovce kupa u vibracijama gonga .

Peter Hess zvučna masaža

Individualni tretman

 

Njemački fizičar Peter Hess osmislio je ovu vibrotaktilnu metodu promatrajući djelovanje vibracija zdjela na koherenciju srca i balans uma i srca.

Nježne vibracije zdjela koje se polažu na odjeveno tijelo klijenta u ležećem položaju uvode ga u duboko stanje opuštanja i djeluju na fizičkoj, mentalnoj i emotivnoj razini. Njihov blag i skladan zvuk apsorbira se u tijelo, otkucaji srca se usporavaju i osoba ulazi u stanje duboke opuštenosti  (alfa ili theta stanje svijesti). To je stanje svjesnosti svega, misli, dodira, okoline, no u isto vrijeme ostaje sposobnost promatranja tijela, onog što mu se događa, što osjeća. Svaka stanica tijela vibrira harmonično u skladu s vibracijama instrumenata.

U takvom stanju izvornog povjerenja i povezanosti s vlastitom nutrinom, lakše se otpuštaju ograničavajući obrasci, nestaju brige, sumnje, strah, ljutnja, stres i napetost.

Preporuka je napraviti nekoliko tretmana u nizu jer je potrebno vrijeme za prihvaćanje novih i promjenu starih navika.

“If we accept that sound is vibration and we know that vibration touches every part of our physical being, then we understand that sound is heard not only through our ears but through every cell in our bodies. One reason sound heals on a physical level is because it so deeply touches and transforms us on the emotional and spiritual planes. Sound can redress imbalances on every level of physiologic functioning and can play a positive role in the treatment of virtually any medical disorder.”

 Dr. Mitchell Gaynor, director of Medical Oncology and Integrative Medicine, the Cornell Cancer Prevention Center in New York

Zvučna kupka

Individualni ili grupni tretman

 

Kao jedna od terapija kvantne medicine, ova terapija djeluje na srž Vaše strukture. Ležite odjeveni na Vašim prostirkama, ne radite ništa, samo se prepustite iscjeljujućem djelovanju zvuka i sve se događa. Otpušta se ono što treba a tijelo se priprema za nove zdrave energije i zapise. Tako obnovljeni možemo kreirati drugačije poslovne i privatne odnose i životne situacije. Tretman se izvodi individualno ili u grupama te počinje s vođenom meditacijom uz nježne zvukove tibetanskih zdjela. Aroma visokokvalitetnih terapijskih eteričnih ulja izabranih prema potrebi širi se prostorom i daje poseban ugođaj i dodatnu iscjeljujuću komponentu.

Već sa prvim vibracijama gonga mijenja se naša percepcija, nestaje pojam vremena i prostora, ostajemo mi i zvuk.

Stvara se zajedničko iscjeljujuće energetsko polje svih učesnika zvučne kupke. Snaga i dubina zvuka gonga podsjećaju na snagu i dubinu nas samih. Gong je najjači alat transformacije koji u stanju duboke opuštenosti, radi energetsku detoksikaciju i stvara uvjete za ozdravljenje, polet i nove dimenzije života.

Instrumenti koji se koriste

Peter Hess terapijske zdjele, tibetanske zdjele, Chau Gong, Ocean Drum, Thunder Drum, Koshi zvončići, razne šuškalice

Što trebate raditi za vrijeme terapije

Ništa! Samo ležati ili sjediti i dozvoliti zvuku da Vas odvede u nove nivoe svjesnosti.  Postoji veliki broj svjedočanstava o pozitivnim životnim promjenama ukoliko se redovno prisustvuje terapijama.

Terapija zvukom pomaže u svim područjima našeg života!

 • pozitivno djeluje na jačanje samopouzdanja, kreativnosti, koncentracije i motivacije
 • otpuštanje mentalne i emotivne boli – prekidi veze, gubitak posla, brige, stres, strahovi, bijes
 • obnavljanje radosti života i povjerenja u život (anksioznost, nesanica i depresija nestaju)
 • otpuštanje fizičkih bolova – oštećeni diskovi, bolni zglobovi, artritis, lumbalne i vratne blokade, problemi sa štitnjačom, migrene, probavne smetnje
 • iscjeljuju se alergije, srčane tegobe, loša cirkulacija i protok limfe, bolne menstruacije, izostanak menstruacija, neplodnost, impotencija i frigidnost, miomi, endometrioze
 • otpuštanje toksina, tenzija i blokada iz tijela, duboka mišićna relaksacija
 • podržava i unapređuje svijest o tijelu, omogućuje pristup i korištenje vlastitih resursa
 • olakšava otpuštanje, oslobađanje od negativnih obrazaca

Profesionalna upotreba:

 • wellness i coaching
 • masaža i fizioterapija
 • terapija/psihoterapija
 • medicina
 • kozmetika
 • ostalo – školovanje, njega, palijativna njega, management …

Testimonials

 

Dolazak kod Svetlane na terapiju zvukom bio je moj prvi doticaj sa alternativnim načinom terapije. Imao sam jake bolove u koljenima i lumbalnom dijelu leđa. Nisam znao ništa o terapiji zvukom te stoga nisam imao nikakva očekivanja već dao šansu da probam nešto novo. Već nakon prve terapije zvukom osjećao sam se opuštenije nego ikad u životu, osjećao sam lakoću kretanja i bio sam puno pozitivniji. Bol se uz redovnu terapiju ublažila. Zvuk me opušta mentalno i fizički i jako me se dojmio kao i Svetlana. Svetlana ima divan pristup klijentu, izrazito je topla, vedra i pozitivna osoba i nije mi se bio problem opustiti i otvoriti u njenom prisustvu. Terapija zvukom je definitivno pravo otkriće za mene te mi je postala način rješavanja fizičkih i mentalnih situacija. Toplo preporučam terapiju zvukom svakome tko se želi istinski opustiti, riješiti svoje situacije i otkriti nove stvari.

 

vlasnik IT tvrtke

Testimonials

 

Dragi ljudi, iz osobnog iskustva mogu reći samo riječi pohvale za dragu Svetlana Vukić  Meni je u zadnje vrijeme jako pomogla sagledati stvari iz drugog kuta, kada si subjektivan pa i smetneš s uma da ti intuicija točno govori   ❤Iako se bavim edukacijom i osobnim razvojem, svatko od nas iz svog kuta svoje stvari vidi na jedan način. Uvijek je korisno sagledati sve okolnosti i učiniti ih čarobnima. Svetlana sigurno zna kako  ❤

 

 E.M.

Testimonials

 

Svetlana je ušla u moj život upravo onda kada je trebala. Mislim da smo se susrele s razlogom uz pomoć naših vodiča i naših duša. Osim što svirajući gongove šalje dušu u više vibracije, također stvara i zaštitno okruženje oko vašeg bića. U ovim izazovnim vremenima tranzicije uzima Vas za ruku i pomaže ublažiti strah, iluzije, nesigurnost… i uči Vas kako zavoljeti sebe. Nije slučajnost kako je nazvana u ovoj dimenziji – Svetlana 

 

T.K, vlasnica tvrtke

Testimonials

 

Zvučna terapija u vrijeme pandemije koronavirusa, ali i čestih potresa podsjetila me koliko je važno brinuti o svom zdravlju. Slučajan susret sa Svetlanom u Rogaškoj Slatini na Sensa vikendu otvorio je u mom životu do sada neistražene vidike. Svi ti događaji koje smo ostavili za sobom u traumatičnoj 2020. godini zvonili su na uzbunu. Svima nama. Novi susret sa Svetlanom bio je rođendanski poklon od moje drage prijateljice. A poklonila mi je mir, pozitivnu vibraciju, ljubav i blagostanje. Neprocjenjivo. Svetlanine seanse isprepletene su razgovorom i zvukom, njezina topla riječ umiruje, navodi na prave odgovore, a zvukom vješto briše sve nedoumice i strahove. Najbolji mogući dar svima nama, kako se nositi sa svakodevnim izazovima i stresom kojim smo izloženi. Rješenje je na vidiku, samo ga prihvatite  🙂

 

Ana, direktorica

Testimonials

 

Prvi susret sa zvucnom kupkom, gongom i zdjelama desio se prije 5 godina, išla sam bez očekivanja i otvorenog srca. Već nakon prvog puta osjetila sam da mi vibracije zvuka pomažu da se opustim i utonem u sebe. Svetlana je pri svakom tretmanu bila puna razumjevanja i sa strpljenjem pratila moju transformaciju. Uz njezinu pozitivnu energiju, autentičnost i toplinu nemoguće je ne osjećati se bolje i vidjeti napredak na vlastitom putu. Taj put je izazovan i nimalo lagan, ali kada imate neprekidan izvor motivacije i snažnu potporu kao što je Svetlanina mnogo je lakše.

 

Tea

Testimonials

 

Terapija mi je pomogla da se opustim poslije teških ispita na fakultetu, i da se totalno ispraznim od svih negativnih energija. Preporučujem svima koji su proveli mnogo vremena u učenju, da mogu da se opuste i uživaju u ljetu.

Prije terapije bio sam malo skeptičan. Odmah poslije prvog zvuka gonga osjetio sam da sam se opustio i isključio svijet oko sebe. Svi zvukovi su nestali jedino je ostao zvuk gonga i zdjela.

Bio bih sretan da svaki dan tako započnem.

Ja se inače jako teško opustim i mislim na sto stvari odjednom i gong mi pomogne da se opustim i ispraznim mozak.

Dostigao sam novu razinu relaksacije. Poslovni život donosi puno stresa i jedino mi je gong terapija mogla odvući misli.

Poslije terapije sam se osjećala ispunjena energijom. Bila sam budna, ali kao da sam sanjala.

 

Studenti iz Budimpešte nakon gong kupke u parku Punta Corrente,Rovinj