Vibracijsko iscjeljivanje zvukom

 

Znanost nam pruža sve više dokaza o tome da je fizička bolest samo posljedica dugotrajnog energetskog i mentalnog disbalansa. Zajedničko istraživanje kardiologa i psihologa npr. dovelo je do spoznaje da se srčani udari događaju ne toliko zbog kolesterola i visokog tlaka, nego zbog negativnih misli i obrazaca ponašanja koje nosimo. Negativna misao dovodi do negativnih emocija a negativna emocija do energetske blokade na tijelu pa nakon dugotrajnog zanemarivanja do fizičke bolesti.

Vibracijsko iscjeljivanje zvukom zvukom polazi od osnove da smo svi mi energetska bića i da kao što neusklađeni instrument ne svira dobro, niti naše tijelo nije dobro ako nije u harmoniji.

Instrumenti poput gongova i terapijskih tibetanskih zdjela Petera Hessa ugođeni su na frekvenciju iscjeljenja pa time njihove vibracije iscjeljuju naše tijelo na svim razinama – mentalnoj, emotivnoj i fizičkoj otklanjajući blokade kao što bi se otklonile grudice pijeska da se prolazi zvučnim zdjelama iznad njih.

Postoje grupne i individulne terapije i mogu se izvoditi samo sa zdjelama položenim na tijelo, pri čemu se svaka stanica dubinski masira ili u obliku grupne terapije s vođenom meditacijom kada se naše tijelo doslovce kupa u vibracijama gonga .

Peter Hess zvučna masaža

Individualni tretman

 

Njemački fizičar Peter Hess osmislio je ovu vibrotaktilnu metodu promatrajući djelovanje vibracija zdjela na koherenciju srca i balans uma i srca.

Nježne vibracije zdjela koje se polažu na odjeveno tijelo klijenta u ležećem položaju uvode ga u duboko stanje opuštanja i djeluju na fizičkoj, mentalnoj i emotivnoj razini. Njihov blag i skladan zvuk apsorbira se u tijelo, otkucaji srca se usporavaju i osoba ulazi u stanje duboke opuštenosti  (alfa ili theta stanje svijesti). To je stanje svjesnosti svega, misli, dodira, okoline, no u isto vrijeme ostaje sposobnost promatranja tijela, onog što mu se događa, što osjeća. Svaka stanica tijela vibrira harmonično u skladu s vibracijama instrumenata.

U takvom stanju izvornog povjerenja i povezanosti s vlastitom nutrinom, lakše se otpuštaju ograničavajući obrasci, nestaju brige, sumnje, strah, ljutnja, stres i napetost.

Preporuka je napraviti nekoliko tretmana u nizu jer je potrebno vrijeme za prihvaćanje novih i promjenu starih navika.

 

“If we accept that sound is vibration and we know that vibration touches every part of our physical being, then we understand that sound is heard not only through our ears but through every cell in our bodies. One reason sound heals on a physical level is because it so deeply touches and transforms us on the emotional and spiritual planes. Sound can redress imbalances on every level of physiologic functioning and can play a positive role in the treatment of virtually any medical disorder.”

 Dr. Mitchell Gaynor, director of Medical Oncology and Integrative Medicine, the Cornell Cancer Prevention Center in New York

Zvučna kupka

Individualni ili grupni tretman

 

 Kao jedna od terapija kvantne medicine, ova terapija djeluje na srž Vaše strukture. Ležite odjeveni na Vašim prostirkama, ne radite ništa, samo se prepustite iscjeljujućem djelovanju zvuka i sve se događa. Otpušta se ono što treba a tijelo se priprema za nove zdrave energije i zapise. Tako obnovljeni možemo kreirati drugačije poslovne i privatne odnose i životne situacije. Tretman se izvodi individualno ili u grupama te počinje s vođenom meditacijom uz nježne zvukove tibetanskih zdjela. Aroma visokokvalitetnih terapijskih eteričnih ulja izabranih prema potrebi širi se prostorom i daje poseban ugođaj i dodatnu iscjeljujuću komponentu.

Već sa prvim vibracijama gonga mijenja se naša percepcija, nestaje pojam vremena i prostora, ostajemo mi i zvuk.

Stvara se zajedničko iscjeljujuće energetsko polje svih učesnika zvučne kupke. Snaga i dubina zvuka gonga podsjećaju na snagu i dubinu nas samih. Gong je najjači alat transformacije koji u stanju duboke opuštenosti, radi energetsku detoksikaciju i stvara uvjete za ozdravljenje, polet i nove dimenzije života.

Instrumenti koji se koriste

Peter Hess terapijske zdjele, tibetanske zdjele, Chau Gong, Ocean Drum, Thunder Drum, Koshi zvončići, razne šuškalice

Što trebate raditi za vrijeme terapije

Ništa! Samo ležati ili sjediti i dozvoliti zvuku da Vas odvede u nove nivoe svjesnosti.  Postoji veliki broj svjedočanstava o pozitivnim životnim promjenama ukoliko se redovno prisustvuje terapijama

Što trebate ponijeti

 • Ugodnu odjeću (ali nije uvjet), ukoliko Vam je potrebno jastučić za oči i bilo što što Vam pruža osjećaj ugode i udobnosti
 • Voda, prostirke, dekice i jastučići za glavu su osigurani
 • Otvoreni um bez očekivanja 

Terapija zvukom pomaže u svim područjima našeg života!

 • pozitivno djeluje na jačanje samopouzdanja, kreativnosti, koncentracije i motivacije
 • otpuštanje mentalne i emotivne boli – prekidi veze, gubitak posla, brige, stres, strahovi, bijes
 • obnavljanje radosti života i povjerenja u život (anksioznost, nesanica i depresija nestaju)
 • otpuštanje fizičkih bolova – oštećeni diskovi, bolni zglobovi, artritis, lumbalne i vratne blokade, problemi sa štitnjačom, migrene, probavne smetnje
 • iscjeljuju se alergije, srčane tegobe, loša cirkulacija i protok limfe, bolne menstruacije, izostanak menstruacija, neplodnost, impotencija i frigidnost, miomi, endometrioze
 • otpuštanje toksina, tenzija i blokada iz tijela, duboka mišićna relaksacija
 • podržava i unapređuje svijest o tijelu, omogućuje pristup i korištenje vlastitih resursa
 • olakšava otpuštanje, oslobađanje od negativnih obrazaca

Profesionalna upotreba:

 • wellness i coaching
 • masaža i fizioterapija
 • terapija/psihoterapija
 • medicina
 • kozmetika
 • ostalo – školovanje, njega, palijativna njega, management …