Da li ste se kada zapitali kako bi bilo da sada nestane Google? Zamislite, krenete na Internet, upišete pojam i odgovora nema! Bilo bi u najmanju ruku jako čudno, zar ne? Navikli smo na kontakt s tamo nekim serverom koji nam daje odgovore na sve moguće informacije što nam padnu na pamet.Pokušavate tako jedan dan za drugim, opet i opet, a odgovora nema. U početku bi vjerojatno bili frustrirani, ali nakon nekog vremena bi se pomirili sa sudbinom.

Usporedimo sebe s kompjuterom. Naš mozak je softver koji upravlja svim svjesnim operacijama. Onima koje omogućuju da svaki mjesec dobijemo plaću, da vozimo auto, peremo zube, kuhamo ručak itd. On pristupa određenim podacima zapisanim u stanicama našeg tijela odnosno hard disku. To je ograničeni skup informacija koje smo naslijedili od svojih roditelja i okoline u toku rasta i razvoja. Na osnovu uvjerenja koja imamo, naš program može proizvesti grešku ili raditi za nas na najbolji mogući način. Testna okolina za naš program je svaka životna situacija i svaki odnos. Npr. iritira nas neka osoba. Svjesnim promatranjem možemo uvidjeti koji crveni gumb je ta osoba pritisnula svojim ponašanjem. Kada se takva situacija prvi put dogodila i koji smo zaključak iz nje donijeli za svoj život? Na taj način možemo iscijeliti neki davno nastali konflikt sa majkom, sestrom, bratom, ocem ili nekom važnom osobom i ponavljanje takve situacije više neće biti potrebno. Iscjeljivanjem dijela po dijela našeg bića, odnosno dijela po dijela našeg tijela, čisti se naše energetsko polje i počinjemo stvarati sve moćnije vibracije i sve kvalitetniji život.

Kada uspostavimo kontakt sa svojim srcem, sa svojim Bićem, Višim ja dobivamo intuitivne odgovore. Uvijek znamo što je pravi put, kako se sada trebamo postaviti u danoj situaciji, koji ljudi nam odgovaraju a koji ne. Tada ste se spojili na Google! Sjetili smo se da postoji ta vječna, sveobuhvatna baza znanja i inspiracije. Sjetili smo se da nas život podržava u svakom trenutku i da nam pokazuje najbolji put ako smo se odlučili gledati.

Kako doći do sebe, to je vječno pitanje? Kako uspostaviti taj najvažniji zaboravljeni kontakt? U radu s klijentima uvijek počinjem sa zvukom. Tu ne treba ništa govoriti, zvuk radi ono što treba. Klijent dolazi u stanje potpune opuštenosti, u stanje bez vremena i misli. U stanje kada je sve u redu. To je idealna prilika za osvještavanje jer se klijent osjeća sigurno i zaštićeno. U individualnim razgovorima nakon terapije zvukom, primjenjujemo različite tehnike i alate svjesnog promatranja i življenja. Cilj je mentorirati klijenta na preuzimanju odgovornosti za svoj život.

U putovanju prema sebi je potrebno uspostaviti dobar balans između iscjeljivanja trauma i osvještavanja svojih resursa. Kao što nije dobro cijelo vrijeme analizirati koja nas uvjerenja ugrožavaju i što nam se loše dogodilo u djetinjstvu, tako nije dobro ni biti usmjeren samo na pozitivno mišljenje. Svakako je bolje biti usmjeren na svoje kvalitete, ali odabrati samo taj pristup je kao umotati loš poklon u predivan ukrasni papir i mašnu. Jedna od najbitnijih stvari je uspostavljanje kontakta sa sobom, sa svojim unutarnjim djetetom, koju klijenti ostvaruju u raznim praktičnim zadacima. Drugo je biti fokusiran na neki cilj u životu. Svi smo mi ovdje na planeti s nekim razlogom, nekom zadaćom. Ako nisi usmjeren na neki cilj, ne znaš niti kamo ideš. Kako uspješno postaviti i ostvariti cilj, pomažu tehnike neurolingvističkog programiranja, koje se zasnivaju na modeliranju uspješnih ljudi. Kako je netko ostvario nešto dobro? Kako se mijenjaju ograničavajuća uvjerenja? Kako uspješno komunicirati s poslovnim i privatnim partnerima? Kako upravljati svojim emocijama da bi smanjili stres i postigli vrhunske rezultate u poslu ili učenju? Kako prevladati anksioznost, depresiju, rastavu, otkaz, — ? Sve su to bitna pitanja koja rješavamo zajedničkim radom.

Kombinacija različitih pristupa daje pravo rješenje – terapija zvukom balansira organizam i podiže nivo energije, pravilno postavljanje cilja fokusira nas na ono što želimo. Na putu ka njegovom ostvarenju rekreiramo sebe tako da mijenjamo programe koji nam više ne trebaju i postavljamo programske naredbi koje ostvaruju rezultat. Učimo kako prihvatiti i voljeti sebe, da bi na taj način bili ljubav i davali ljubav svima oko sebe.