Vibracijsko iscjeljivanje  zvukom

 

Znanost nam pruža sve više dokaza o tome da je fizička bolest samo posljedica dugotrajnog energetskog i mentalnog disbalansa. Zajedničko istraživanje kardiologa i psihologa npr. dovelo je do spoznaje da se srčani udari događaju ne toliko zbog kolesterola i visokog tlaka, nego zbog negativnih misli i obrazaca ponašanja koje nosimo. Negativna misao dovodi do negativnih emocija a negativna emocija do energetske blokade na tijelu pa nakon dugotrajnog zanemarivanja do fizičke bolesti.

Vibracijsko iscjeljivanje zvukom zvukom polazi od osnove da smo svi mi energetska bića i da kao što neusklađeni instrument ne svira dobro, niti naše tijelo nije dobro ako nije u harmoniji.

Instrumenti poput gongova i terapijskih tibetanskih zdjela Petera Hessa ugođeni su na frekvenciju iscjeljenja pa time njihove vibracije iscjeljuju naše tijelo na svim razinama – mentalnoj, emotivnoj i fizičkoj otklanjajući blokade kao što bi se otklonile grudice pijeska da se prolazi zvučnim zdjelama iznad njih. Postoje grupne i individulne terapije i mogu se izvoditi samo sa zdjelama položenim na tijelo, pri čemu se svaka stanica masira ili u obliku grupne terapije s vođenom meditacijom kada se naše tijelo doslovce kupa u vibracijama gonga .

 

Peter Hess zvučna masaža

 

Njemački fizičar Peter Hess osmislio je ovu vibrotaktilnu metodu promatrajući djelovanje vibracija zdjela na koherenciju srca i balans uma i srca.

Nježne vibracije zdjela koje se polažu na odjeveno tijelo klijenta uvode ga u duboko stanje opuštanja i djeluju na fizičkoj, mentalnoj i emotivnoj razini. Njihov blag i skladan zvuk apsorbira se u tijelo, otkucaji srca se usporavaju i osoba ulazi u stanje duboke opuštenosti  (alfa ili theta stanje svijesti). To je stanje svjesnosti svega, misli, dodira, okoline, no u isto vrijeme ostaje sposobnost promatranja tijela, onog što mu se događa, što osjeća. Svaka stanica tijela vibrira harmonično u skladu s vibracijama instrumenata.

U takvom stanju izvornog povjerenja i povezanosti s vlastitom nutrinom, lakše se otpuštaju ograničavajući obrasci, nestaju brige, sumnje, strah, ljutnja, stres i napetost.

Preporuka je napraviti nekoliko tretmana u nizu jer je potrebno vrijeme za prihvaćanje novih i promjenu starih navika.

Tretmani se koriste kao jedan od alata u life coachingu.

 

Zvučna kupka

 

Zvučna kupka je drevna iscjeljujuća metoda potekla s dalekog Istoka. Tretman se izvodi individualno ili u grupama te počinje s vođenom meditacijom uz nježne zvukove tibetanskih zdjela.

Već sa prvim vibracijama gonga imamo doživljaj cijelog svemira i stvara se zajedničko iscjeljujuće energetsko polje svih učesnika zvučne kupke. Snaga i dubina zvuka gonga podsjećaju na snagu i dubinu nas samih. Gong je najjači alat transformacije koji u stanju duboke opuštenosti , radi energetsku detoksikaciju i stvara uvjete za ozdravljenje, polet i nove dimenzije života.

Ova terapija se odlično kombinira sa coachingom, yogom, plesom, ručnom masažom i bilo kojim oblikom energetskog rada.

 

Terapija zvukom pomaže u svim područjima našeg života!

 

  • pozitivno djeluje na jačanje samopouzdanja, kreativnosti, koncentracije i motivacije
  • otpuštanje mentalne i emotivne boli – prekidi veze, gubitak posla, brige, stres, strahovi, bijes
  • obnavljanje radosti života i povjerenja u život (anksioznost, nesanica i depresija nestaju)
  • otpuštanje fizičkih bolova – oštećeni diskovi, bolni zglobovi, artritis, lumbalne i vratne blokade, problemi sa štitnjačom, migrene, probavne smetnje
  • iscjeljuju se alergije, srčane tegobe, loša cirkulacija i protok limfe, bolne menstruacije, izostanak menstruacija, neplodnost, impotencija i frigidnost, miomi, endometrioze
  • otpuštanje toksina, tenzija i blokada iz tijela, duboka mišićna relaksacija
  • podržava i unapređuje svijest o tijelu, omogućuje pristup i korištenje vlastitih resursa
  • olakšava otpuštanje, oslobađanje od negativnih obrazaca
  • u području life coachinga i psihoterapije