O meni

 

Ja sam Svetlana Vukić, NLP trener, certificirani Peter Hess zvukoterapeut, life coach i diplomirani inženjer matematike. Izgleda nespojivo, zar ne? I meni je tako izgledalo u početku. Kao da Vam trebam ispričati priču o svoja dva života. No, sada je sve to jedna prekrasna cjelina koja me inspirirala da osnujem tvrtku s misijom ostvarenja sretnijeg i svjesnijeg života za sve ljude čiji sam terapeut ili s kojima stupim u kontakt.

 

Kako je počelo

 

Iskustvo oštećenog sluha mi je u početku donijelo jako puno problema u životu – nedostatak samopouzdanja, veliku osjetljivost, strah, krivnju, osjećaj da sam pogrešna takva kakva jesam, osjećaj nepripadanja u mjestu gdje živim. Sanjala sam o odlasku u Zagreb na fakultet. Prilikom studiranja to isto iskustvo me pokrenulo na istraživanje života, mene, drugačijih puteva i pogleda na stvarnost te donijelo puno pozitivnih promjena.

Put mog osobnog razvoja je započeo tečajem reikija, nakon čega sam strastveno istraživala sve što mi je moja intuicija naložila. Pohađala sam grupne terapije više godina, bila na radionicama renomiranih domaćih i svjetskih terapeuta. Tako stječem znanja o eneagramima, iscjeljenju trauma, učenju dijamantnog logosa Faisala i Almaasa (The Diamond Logos Teachings) zasnovanom na predajama sufi majstora i još puno spoznaja iz područja duhovnosti zasnovanih na Oshovim učenjima. Istražujem Hellingerove obiteljske konstelacije, karmičku dijagnostiku, pohađam Školu svjesnog življenja Natalie Luks i uviđam koliko se sve nalazi u nama samima. Paralelno razvijam svoju IT karijeru u različitim tvrtkama, administriram baze podataka, programiram, vodim domaće i međunarodne projekte sve do mjesta izvršnog direktora.
Različite vrste izazova u poslu i životu me pokreću da završim višegodišnju edukaciju neurolingvističkog programiranja. Prvotna odluka da završim praktičarski stupanj pada u vodu i detaljna kakva jesam, nisam mogla odustati i odlučujem se na certifikaciju za zvanje trenera. Susrećem se sa iscjeljujućim zvucima gonga i dobivam inspiraciju da završim edukaciju za certificiranog zvukoterapeuta na Peter Hess akademiji.

A tada se dešava burn out – jednostavno sam pregorila pritisnuta privatnim i poslovnim poteškoćama – razvod, mobbing na poslu.. Velika kriza i velika odskočna daska! U tom razdoblju ruše se sve slike o meni i životu. No, uspjela sam prekinuti nepodržavajuće odnose, postaviti granice tamo gdje je trebalo, promijeniti uvjerenja koja mi nisu donosila dobro i… dolazi najbolji trenutak mog života – odluka da počnem raditi terapeutski posao!
Dugogodišnje ulaganje u sebe višestruko se isplatilo. Ograničenje osjetila mi je pokazalo da mogu živjeti život bez ograničenja uma!

Osim sadašnje privatne prakse, radila sam u ayurvedskom centru, a kasnije u centru prirodnih terapija Surya gdje sam se srela s kineskom medicinom koju nastavljam proučavati. Za to vrijeme pišem blogove, članke na raznim portalima, terapiju zvuka prezentiram na humanitarnim koncertima, sajmovima, predstavljanjima knjiga u muzejima i kazalištima, te raznim događanjima u organizaciji časopisa Sensa.
Kroz svoje seminare, radionice, podučavanje učenika iz raznih predmeta, life coaching, terapije zvukom želim povezati sva tri pogleda – um, duh i tijelo kako bi moji klijenti ostvarili svjesno življenje u OVDJE i SADA.
Osim čitanja knjiga volim dizajnirati interijere, odjeću, plesati, pjevati i uživati u prirodi i društvu meni dragih ljudi.